Het is zover: je huis staat officieel te koop! Vanaf nu probeer je zoveel mogelijk op de details te letten voor de toekomstige bezichtigingen. Alleen zijn er soms een paar dingen waar niemand je over vertelt: de vooroordelen over jouw huis… Hieronder geven we je de meestvoorkomende (inclusief tips hoe je ze vermijdt 😉 ).

Je huis ‘ruikt’

Zintuigen zijn een belangrijk element tijdens de bezichtiging. Je kunt het op een positieve manier aanwakkeren, maar helaas ook negatief. De oorzaak van een onaangename geur in huis kan onder andere zijn:

  • Rooklucht;
  • Geur vanuit de keuken zoals sterke kruiden of vis;
  • Meubels die een flinke schoonmaakbeurt nodig hebben;
  • Een kattenbak in de gang.

Geur in huis

Misschien herken je niets, of misschien heb je weleens een opmerking gekregen van familie of vrienden. Indien dit het geval is: voorkom de oorzaken en verwijder het uit je huis en maak goed schoon (met subtiele geuren).

Tekenen van huisdieren

Jij bent gek van je trouwe viervoeters, alleen heb je ook de andere helft van de mensheid die dit niet zo ervaart. Zorg er dus voor dat je alle ‘huisdier-gerelateerde’ spullen uit het zicht verwijdert. Denk hierbij aan waterbakken, hondenspeeltjes, kattenbakken of manden.

Je rommelboeltje zorgt voor stress

Post op de eettafel, open kasten en lades, zichtbare schoenen en tassen: haal het weg. Juist de kleine dingen zorgen voor een rommelige look. En chaos geeft een gestresst gevoel.

Rommelige tuin

Om nog even in de ‘rommel’-sferen te blijven: zorg dat je tuin er Pico Bello uitziet. Mensen denken namelijk op het moment dat jij je tuin niet goed verzorgt, dit hetzelfde geldt voor je huis. Een vervelend vooroordeel, maar relatief makkelijk te voorkomen door tijdens de herfst en wintermaanden ook even om te kijken naar je tuin.

Té persoonlijk

Tandenborstels, medicijnen, glazen met een laagje water op het nachtkastje, je favoriete Lush-zeepje: allemaal items die nét te persoonlijk zijn. Denk dus bij elke ruimte kritisch na: “zou ik dit zelf van een onbekend persoon willen zien?”. Zeer waarschijnlijk zie je dan opnieuw spulletjes die je absoluut moet opruimen.

Tandenborstels

Kun je wel wat meer tips gebruiken zoals je huis verkopen in de wintermaanden? Kijk dan bij de andere blogs.