Blauw staat voor oneindigheid en rust, het brengt je naar de zee of doet je wegdromen onder een heldere hemel. In eerste instantie voelt blauw ‘koel’ aan, maar violet brengt het alweer terug naar een meer warme tint. Al nieuwsgierig naar meer? In deze rubriek nemen we je mee in de kleurenpsychologie en hoe je dit goed kunt inzetten voor in huis. 

Mystiek en introvert

Ben je een introvert? Dan is het mogelijk dat jij een voorkeur hebt voor deze relaxte kleur. De kleur blauw werkt namelijk kalmerend en bevordert het denken en de concentratie (ook wel ideaal als je verplicht thuis moet werken). Het schreeuwt niet om aandacht, maar is aanwezig op een rustgevende manier. Violet schaar je weer onder ‘mystiek’, het brengt je ‘naar binnen’ en maakt je los van de materiële wereld en het ik. #mindfullness

Boek met violet en blauw kleuren.

Helemaal ‘zen’!

De perfecte ruimte

Zoek je de perfecte ruimte die geschikt is voor de kleur blauw? Dan is de badkamer of slaapkamer een goed idee om daar je schilderkwast te gebruiken. Bij de badkamer geeft het een lekker fris en natuurlijk gevoel en bij de slaapkamer werkt het weer kalmerend.

Heb je de logeerkamer zojuist omgetoverd tot quarantaine-werkkamer, dan kan de kleur blauw hier ook goed van pas komen. Want: het werkt bevorderlijk voor je concentratievermogen, het helpt je om je geest te verruimen én het schept orde (moet je alleen wel de kamer netjes houden natuurlijk).

 En: waar ga jij de verfkwast door het huis halen? Ik ben erg benieuwd! Liefs, Merel. P.S. voor meer inspiratie check je natuurlijk ook even ons Pinterest-kanaal.