Romantisch, elegant, charmant, brocante details: allemaal kenmerken die aansluiten bij een Franse interieurstijl. Kun jij ook geen genoeg krijgen van de Franse schoonheid tijdens je vakanties in de Provence? Breng het dan terug in je eigen interieur! Met de volgende tips en tricks kun jij de landelijke, romantische franse stijl tot leven brengen in je eigen huis.

1. Zachte pastelkleuren

Voor donkere, grauwe kleuren is geen plaats in het Franse interieur. Zachte kleuren zoals beige, blauw of wit voeren de boventoon op de muren. Door middel van de decoratie kun je subtiele pastelkleuren toevoegen zoals roze, groen of lichtbruin.

2. Natuurlijk hout

Kenmerkend voor het Franse interieur is natuurlijk hout. Dit zie je bijvoorbeeld door middel van houten balken in het plafond, parketvloeren of diverse decoratie van hout.

3. Charmante brocante

You hate it or you love it: brocante, antieke interieur accessoires. De fransen zijn er dol op. Kroonluchters, schattige lampenkappen met vintage stof bekleed, schilderijen van koeien en servies uit grootmoeders tijd. Allemaal elementen die het landelijke, Franse interieur compleet maken.

4. Muurdecoratie

Op de muren van een Frans interieur vind je voornamelijk behang terug in diverse, pastelkleurige prints zoals bloemen of schilderachtige details.

5. Stenen en tegels

Door de verschillende, ruwe natuurstenen stenen in de muur en matte tegels met patronen als vloerbedekking komt de landelijke sfeer tot leven in het Franse interieur.

6. Vintage keuken

Schattige, geblokte gordijnen, stoelen met bloemenprint en vloerbedekking van natuurtegels: de Franse keuken brengt je terug naar grootmoeders tijd. Het antieke servies en keukengerij staat het liefst in het zicht, het geeft je direct de motivatie om een culinair maaltje op tafel te zetten voor je vrienden en familie.

7. Buiten leven

Als je aan Frankrijk denkt, denk je aan ‘lekker in de tuin zitten’. De buitenkant van het Franse huis is net zo belangrijk – misschien wel belangrijker – als de binnenkant. Een mooi terrasje met olijfbomen, aan de zijkanten schattige bloemen en klimop tegen de muren.

Welke elementen wil jij het liefste terugbrengen in je interieur?