Vandaag is het dé dag van de hangmat en dat sluit perfect aan bij de weersvoorspellingen van aankomende week. En nog leuker nieuws: zelfs als het bagger weer buiten is, is het nog steeds een tof plan om een hangmat op je ‘wil ik hebben‘-lijst te noteren! Een hangmat matcht namelijk perfect in een bohemian interieur (voor inspiratie: check ons Pinterest bord). In dit artikel geven we je kort en bondig uitleg over de twee belangrijkste soorten hangmatten. Welke schikt voor jou het beste?

Hangmat met spreidstok

First things thirst: de hangmat heeft van oorsprong geen spreidstokken, maar het heeft wél zo zijn voordelen. In een hangmat met spreidstok kun je namelijk recht liggen. Daarnaast blijft de hangmat openstaan waardoor het wat meer decoratief oogt. Allemaal erg positief, alleen een klein puntje: de hangmat met spreidstok is iets instabieler dan degene zonder. Je ligt namelijk meer óp de hangmat dan erin. Pas dus op dat je er niet zomaar af kiepert!

Hangmat zonder spreidstok

Waarom nog dit extra ‘hangmat zonder spreidstok’ kopje? Omdat je anders een belangrijk detail mist: je kunt namelijk niet recht liggen in een hangmat zonder spreidstok. Nouja, het kan wel, maar dan slaat het doek volledig om je heen en zie je niets meer. Schuin liggen in deze hangmat is dus de meest comfortabele positie.

Hangmat met standaard

Oké, het kán dus zo zijn dat je heel graag een hangmat in je woonkamer (of misschien wel slaapkamer) wilt, maar je hebt niet de mogelijkheid om dit op te hangen. Daarvoor hebben ze iets bedacht, namelijk: een hangmat met standaard. Vaak zijn die in hout of metaal te koop. Daarnaast kun je met een standaard de hangmat ook verplaatsen, wel zo handig.

Delen? Geen probleem!

Naast deze versies kun je ook grote hangmatten halen die zelfs tot drie personen gaan. Als extra accessoire kun je in zo’n grote hangmat ook kussentjes doen, knus toch?

Iets minder spannend doen

Vind je een hangmat toch ietsje te ver gaan, dan is een hangstoel ook een mooi alternatief. Het is subtiel maar tegelijkertijd een prachtige eyecatcher in het interieur. En vooral een heerlijke plek om in weg te dromen met een goed boek.

Lijkt zo’n hangmat jou wel wat? Check dan voor inspiratie ons Pinterest bord en bekijk webshops zoals hangmatgigant (niet gesponsord, wél een goede uitleg).