Één van de typische kenmerken van een jaren ’30 woning zijn – jawel – ‘en suite’ deuren! Met deze deuren maak je van één ruimte twee ruimtes. Als je dus de deuren opent, heb je één geheel en als je de deuren sluit creëer je bijvoorbeeld een intieme setting. In dit artikel laten we je zien waar je de en suite deuren allemaal kunt inzetten.

Woonkamer en keuken

Vind je een woonkeuken prachtig, maar het idee dat je woonkamer gaat ruiken naar je pittige curry diner wat minder? Dan is de en suite deur de perfecte oplossing. Op het moment dat je gaat koken, kun je lekker de deur(en) sluiten. Zo blijven de geurtjes ook daadwerkelijk in de keuken. Daarnaast creëer je voor andere situaties een intieme setting op het moment dat je bijvoorbeeld gasten uitnodigt voor het diner. Je sluit de ruimte af en je hebt voor je gevoel een knus ‘privédiner’!

Badkamer en slaapkamer

Het is handig om als eerste een privé badkamer naast je slaapkamer te bezitten. Vervolgens kun je een prachtige en suite deur plaatsen die helemaal matcht met het interieur van je slaapkamer én badkamer. In beide gevallen zijn het de ruimtes waar je heerlijk kunt ontspannen. En hoe relaxt is het om direct vanuit de douche in je bed te ploffen (of andersom)?

Woonkamer en zithoek

De zithoek kun je op meerdere manieren interpeteren. Het kan je eigen plekje zijn waar jij jezelf terug trekt in de zithoek om een lekker boek te lezen. Het kan ook je kantoor worden als je vanuit huis werkt of wellicht is het een ideale uitkomst als je samen met je partner de zithoek in beslag neemt om je even af te sluiten van bijvoorbeeld de kids.

Vele combinaties

Naast deze vrij ‘algemene’ combinaties kun je het natuurlijk ook heel anders inzetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van woonkamer-badkamer, woonkamer-serre of om de wasmachine en droger achter te verstoppen? Er zijn dus genoeg ideen om de en suite deur in te zetten!

Benieuwd naar meer leuke inspiratie? Check dan snel ons Pinterest-kanaal!