Eens in de zoveel tijd hebben we een leuk en bijzonder gesprek met een huiseigenaar. Ze vertellen ons alles over het hele proces van verhuizen en de bijkomende emoties en gedachtes. In onze nieuwe rubriek delen we de meest essentiële verhuistips van de huiseigenaren. In deze blog lees je een gouden tip van de huiseigenaren Syteke en Roel. 

Inbeelden en beleven

Syteke en Roel wonen samen met hun twee kinderen ruim een jaar in dit karakteristieke jaren ’30 huis. In slechts vier maanden tijd heeft het huis een hele metamorfose ondergegaan: van het puntje van de zolder tot het uitbreken en samentrekken van het bijgebouw in de keuken.  Alleen Syteke voelde in het begin nog maar weinig bij het huis… Haar man daarentegen vond het huis he-le-maal het einde, dus was het nog niet ‘einde verhaal’. Uiteindelijk is Syteke ook helemaal overstag gegaan. Ze is van gedachte veranderd en hieruit hebben we direct een gouden tip te pakken, namelijk:

“Beeld je in hoe het is om in het huis te wonen en leer het plekje begrijpen”.

En zo is het proces ‘inbeelden’ van Syteke verlopen: “Twee weken lang ben ik langs het huis gefietst richting het dorp. Ik begon me in te beelden hoe het zou zijn om in het huis te wonen. Soms ging ik zelfs even in de achtertuin kijken. Ik kon me beetje bij beetje inleven hoe het zou zijn om hier te wonen. Ik begon het plekje daadwerkelijk te begrijpen. Samen met Roel wilde ik het huis nog een keer bezichtigen, en vanaf dat moment zijn we voor het huis gegaan.”

Vrouw staat in tuin

Ben je benieuwd naar het volledige verhaal van Syteke en Roel? Lees dan hier het hele artikel van de metamorfose inclusief uitgebreid interview.

Verhuizen heeft dus invloed op je psyche. In de blogs (hier en hier) van afgelopen weken lees je daar alles over. Ben je al verhuist en ben je op zoek naar meer inspiratie voor je interieur? Kijk dan vooral even op ons Pinterest-kanaal!