Een nieuwe periode breekt aan: je gaat verhuizen! Het is erg leuk, maar tegelijkertijd ook spannend. Het kan flinke impact maken op je leven. Want hoe weet je nu zeker dat dit het huis is waar je jezelf thuis voelt? Wat een veilige haven is en waar je ‘beter een goede buur, dan een verre vriend’ ontmoet? In deze rubriek helpen we je voorbereiden met bruikbare tips en feitjes. 

Eisen stellen

Je hebt verhuisplannen. Het eerste waar je prioriteit aan moet geven, is je eisenlijstje. Let op: dit is anders dan een wishlist. Eisen kun je namelijk niet schrappen, dit zijn tenslotte de essentiële dingen die je een veilig thuisgevoel geven. Dus: waar moet je op letten?

  1. Neem de tijd.
    Ga niet na een drukke, gestresste dag het eisenlijstje schrijven. Zorg eerst dat je relaxt bent, dan heb je het meer op een rijtje en weet je wat je écht wilt. Daarnaast ben je dan ook minder gevoelig voor bijvoorbeeld de mening van je familie of vrienden en sta je zelfverzekerd in je schoenen over wat je nu daadwerkelijk wilt.
  2. Weet je nog, toen…
    Ga herinneringen ophalen! Denk terug aan de huizen waar je vroeger woonde. Wat was er prettig aan en wat totaal niet? Dit helpt je om te vergelijken en waarom je waar naartoe wilt verhuizen.
  3. Lekker ‘shoppen’
    Eigenlijk komt dit punt overeen met het eerste van dit lijstje. Neem lekker de tijd om rond te kijken en te bezichtigen. Het hoeft niet direct het huis van je dromen te zijn, juist niet! Het helpt je om opnieuw een blik te werpen op je eisen- en wensenlijstje. Wil je persé in een jaren 30 huis wonen, of vind je een appartement in het centrum ook zo gek nog niet? Daar ga je op deze manier achter komen.

Eisen-lijst schrijven

Heb jij al een eisen-lijst? We zijn benieuwd! Volgende week hebben we weer een nieuw artikel voor je klaarstaan. Spoiler: het nieuwe artikel gaat over de psychologie van “een thuisgevoel”. 😏