In deze nieuwe rubriek nemen we je mee in de wonderlijke kleurenwereld. Kleur is namelijk bepalend voor de verkoop van je huis. Voor elke ruimte in je huis is er een kleur die – volgens de laatste trends – het juiste positieve gevoel aanwakkert voor de potentiële koper. Maar voordat we je meenemen in het huis, nemen we eerst een kijkje búiten het huis: de voordeur.

Opvallende voordeur

De voordeur (en tuin) is het eerste wat je potentiële koper ziet. Het is dus van belang dat de voorkant er in ieder geval strak en schoon bij staat. Maar wil je pas écht indruk maken? Dan is het wellicht een idee om je voordeur in een opvallende kleur te verven. Hierbij kun je denken aan de nieuwste trendkleur (volgens Pantone) ‘Classic Blue’ of kleuren zoals donkerrood en mint.

Andere, handige tips

Vind je het toch iets te spannend om je voordeur een nieuwe kleur te geven of past het simpelweg niet bij de look and feel van het huis? Dan zijn er ook nog andere, handige tips die bruikbaar zijn voor een goede eerste indruk.

  • Versier de voorkant van het huis met mooie planten, bloemen of boompjes;
  • Maak gebruik van subtiele en gezellige verlichting;
  • ‘Update’ de essentiële dingen zoals de klink of deurbel indien dit nodig is;
  • Plaats een bankje of schommelstoel voor een leuk effect.

Wil je een beetje een indruk krijgen van gekleurde, opvallende voordeuren? Bekijk dan snel het nieuwe bord op ons Pinterest-kanaal.