‘Tropisch Zacht’: dit klinkt alsof we nog dolgraag een heel seizoen willen nagenieten van de zomer! En stiekem begrijpen we dat best. De ‘tropische’ trend zien we al veel voorbij komen in de woonwinkels. Dit keer worden de aanwezige, heldere kleuren vervangen door lichte tonen. Echter blijft de kleur groen populair; en dan samen in combinatie met faux flowers in plaats van diverse printjes. Genoeg feitjes, op naar het inspiratielijstje.

Faux flowers

Misschien is de term ‘faux’ onbekend bij je, het staat voor ‘nep/vals’, alleen klinkt dit niet zo gezellig. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor ‘faux fur (nep-bont)’, maar dat is weer een andere hoek. Nu weet je waar de term ‘faux flowers’ voor staat. Hieronder zie je foto’s van classy muurdecoratie. Dit vind je bij de woonwinkel Casa.

Faux FlowersFaux flowers

Tropische prints

Deins je niet terug voor opvallende prints? Dan is tropisch behang helemaal weggelegd voor jou. In combinatie met de trendkleur diepgroen maak je een spetterende, tropische indruk. Als je tropische prints op je muur nét een stapje te ver vindt, kun je ook voor elementen gaan zoals een vloerkleed of sierkussentjes.

Tropisch behang in combinatie met een donkergroene muur

Tropisch behang van de Kwantum

Een tropisch vloerkleed van groene bladeren

Tropisch vloerkleed van Loods5

Een tropisch sierkussen in combinatie met een diepgroene bank

Sierkussen van Beatrice

Zachte tonen

In plaats van heldere kleuren zoals geel of blauw, worden de kleuren vervangen door zachte tonen. Dit kun je vinden in woonaccessoires zoals kussentjes en zachte plaids.

Kussens van ZUSSS

Plaid van WestwingNow

 

En? Ben je al overtuigd van een interieur in tropische – zachte – sferen? Wij zijn in ieder geval fan! Klik hier als je het artikel van de vorige trend (Nordic Retreat) gemist hebt.