Koningsdag 2020 wordt voor het eerst ‘Woningsdag’. Een bijzondere, ietwat gekke manier om deze nationale dag te vieren. En toch zetten we ons beste (oranje) beentje voor om er iets moois van te maken. Op de ABHomeStyling manier delen wij “oranje boven!” – inspiratie voor in huis. Twijfels? In dit artikel delen we met jou een andere kijk op deze vriendelijke en energieke kleur!

Een klein beetje psychologie

De psychologie van de kleur oranje heeft vele, optimistische kenmerken. Het roept namelijk een gevoel van vriendelijkheid, positiviteit en energie op. Daarnaast wakkert het ook de creativiteit aan en is het een beetje speels. Wil je jonge gezinnen of koppels trekken tijdens de verkoop van je huis, dan is de kleur oranje verwerken in je interieur een heel goed idee!

Bohemian

Oranje past perfect in een Bohemian interieur. Een Bohemian interieur is een ontspannen omgeving met exotische invloeden waar een bijzonder verhaal achter schuilgaat. “Niet-binnen-de-lijntjes” is een motto die je achterin je hoofd moet houden met deze stijl. Printjes en diverse structuren brengen het tot leven. Een mooi wandkleed, poef, rietenstoel en je look is compleet.

Opfrissen in de badkamer

Oranje in de badkamer zorgt voor een fris en fruitig gevoel. In combinatie met natuurelementen zoals houten kastjes of plantjes behoud je ook het ontspannen wellness gevoel.

Retro of ‘vakantiegevoel’ keuken

Een oranje koelkast geeft direct een retro look. Of ga voor een likje verf tegen de muur en je waant je in een keuken van je tante uit Italië.

Lekker kunstzinnig

We haalden net al aan dat de kleur oranje je creativiteit aanwakkert: kom dus maar door met die kunstwerken aan de muur! Het geeft een elegant en klassiek gezicht op het moment dat je een muur oranje schildert met daarop een karakteristiek schilderij.

Heb jij ‘a touch of orange’ in je huis? We verwachten op “Woningsdag 2020” van wel en wensen je een hele fijne en gezellige dag. Zet je ‘oranje’ beentje voor en maak er vooralsnog een feestje van. 

Oranje cocktail wordt ingeschonken