Vandaag is het officieel ‘relaxion day’. Wellicht ben je gewoon nog aan het werk, maar misschien relax je ook wel in een hangmat bij je vakantiehuisje. Hoe je dag er ook uit ziet: rustgevende interieur-tips zijn a-ltijd mooi meegenomen. Want datzelfde gevoel als op vakantie, bij de spa of in de prachtige natuur wil je het liefst ook thuis. Maak alvast een plekje vrij voor in je agenda aankomend weekend, want met één van deze 5 tips kun je direct aan de slag.

1. Vind de juiste plek

Dit is één van de belangrijkste tips waar je mee begint: het vinden van de juiste plek. Want waar in het huis is het de bedoeling om tot rust te komen? Waarschijnlijk denken de meesten aan de slaapkamer. Maar misschien is het voor jou juíst wel de badkamer of of woonkamer. Dus voordat je als een gek tekeer gaat in het huis, ben je er van bewust welke plek op nummer één staat voor je ontspanningsmomentje.

2. Let op je kleurenpalet

Donkere, harde kleuren werken averechts voor een ontspannen interieur. Blauw-groen, koraal (één van de trendkleuren van nu) of bijvoorbeeld grijs-blauw zijn zachte kleuren die een kalmerend effect oproepen. Ook beige werkt perfect in de woonkamer, mix het samen met zijdezachte kussentjes of dekens en je ‘chill-plek’ is compleet.

3. ‘Aloe you vera much’

Planten! Wil je een stukje natuur én een kamer waarvan de lucht gezuiverd wordt? Dan ben je bij onze groene vrienden aan het juiste adres. Planten verwijderen gifstoffen uit de lucht en brengen je terug naar het buitenleven gevoel. Naast planten zijn lekker geurende bloemen ook een perfecte aanvulling op de ‘natuur-elementen’. Let er wel op dat de bloemen en planten in harmonie bij elkaar staan, niet dat het té kleurrijk is waardoor het teveel wordt.

4. Zorg voor genoeg ‘ademruimte’

‘Chaos in je kamer, chaos in je hoofd’ – een bekende uitspraak van je grootmoeder. We weten allemaal dat het zo werkt, maar toch blijven we de kamer volzetten met nieuwe accessoires of fotolijstjes. Beperk de spullen die je hebt en laat anders de kleuren van de accessoires of meubels op elkaar aansluiten. Wat ook werkt: strakke lijnen verwerken op de wanden of vloer zoals de foto hieronder.

5. Omarm zachtheid

Zachte tapijten, beige dekentjes en netjes gesorteerde ‘Robijn-zachte’ handdoeken in de badkamer om het wellness effect te creëren: allemaal zijdezachte elementen voor een ontspannen ruimte. Wat dacht je van deze hangstoel bij een grote raampartij. Zie je jezelf al genietend een boekje lezen met het daglicht op je gezicht? Wij wel!



Ben je geïnspireerd geraakt door de Pinterest-kiekjes in dit artikel? Lucky you: we hebben weer een nieuw bord voor je opgeslagen! Check snel ons Pinterest-kanaal: https://nl.pinterest.com/abhomestyling/relaxion-day/