Wil je een huis met kleine ruimtes groter doen ogen, dan zijn spiegels het antwoord! Als je de spiegels strategisch genoeg plaatst, creëert het een ruimtelijk en licht gevoel. In deze blog geef ik je tips over het praktisch plaatsen van deze catchy interieur-items. En geloof me, dat kan er indrukwekkender uitzien dan je denkt…

Een grote spiegelwand

Om maar direct een indrukwekkende indruk te maken: wat denk je van een grote spiegelwand? Door dit te plaatsen in bijvoorbeeld je woonkamer, komen er gevoelsmatig gezien een paar vierkante meters bij. Dit komt doordat het een soort ‘raameffect’ heeft. En laten we eerlijk zijn, met zo’n spiegelwand steel jij de show in jouw interieur.

Net kunst: een ingelijste spiegel

Met een ingelijste spiegel boven de haard sla je twee vliegen in één klap. De ruimte wordt namelijk optisch groter, en je haard kan nog steeds de show stelen zonder dat ‘ie aan hoeft (zoals in de zomermaanden). Vergeet niet om accessoires te plaatsen op de haard, door de weerkaatsing van de spiegel geeft het een extra ‘wauw’-effect. De ingelijste spiegel kun je ook perfect plaatsen in de gang bij de voordeur. Het is tenslotte het eerste wat visite ziet zodra ze je huis binnenstappen dus maak er wat unieks van!

De ‘wel zo handig’ spiegel

Een spiegel in de badkamer plaatsen is essentieel. De baard wegscheren of je make-up goed doen, wordt je anders erg lastig gemaakt zónder. De meest praktische plek hiervoor is achter de wasbak. Heb je geluk en beschik je over een bad? Plaats dan nog een spiegel áchter het bad, dit is ook weer een handig foefje om de ruimte groter te laten ogen.

Of wat dacht je van in de slaapkamer tegen de deur aan? Het is handig om je outfit te checken en je kleine slaapkamer lijkt opeens veel ruimer. Je kunt de spiegel ook plaatsen op je kast (met schuifdeuren).

In je kantoorkamer

Werk je vanuit huis en heb jij je eigen kantoorkamer ter beschikking? Geweldig! Ook dit is een top plek om een spiegel te plaatsen. En dat doe je op de muur voor je bureau. Zo kun je in de gaten houden wat er om je heen gebeurd, blijf je gemotiveerd om aan de slag te gaan én het weerkaatst (op een prettige manier) licht waardoor je energiek blijft. I-de-aal.

Ben je benieuwd naar meer inspiratie? Dan check je snel ons Pinterest-kanaal of natuurlijk onze andere blogs.