Spreken de woorden ‘klassiek, gewaagd, high class, opvallend en intens’ jou aan? Blijf dan even plakken, want in dit artikel nemen we je mee in de exotische, bijzondere wereld van de Art Deco stijl. Deze tips geven jouw interieur de unieke vibe van de jaren ’20 trend. Are you ready?

De Art Deco trend kun je bestempelen als eclectisch: een mengelmoes van diverse stijl en kunststromingen uit de jaren ’20. Alles draaide om een ‘big statement’ maken. Mensen die van ‘gewoontjes’ houden, zijn bij de Art Deco trend niet aan het juiste adres… Rijke materialen, exotische prints en intense kleuren passen helemaal bij deze stijl.

Over de kleuren

Bij de Art Deco trend ga je voor intens diepe kleuren. Denk hierbij aan donkerrood, smaragdgroen of saffierblauw. De rijke kleuren combineer je met zilver, zwart of chroom. Geef je muren een nieuw likje verf of ga los met tegels en stenen zoals de foto hieronder.

Wil je de intense kleuren beperken tot bepaalde ruimtes maar wél de stijl aanhouden? Ga dan voor zachtere kleuren zoals beige in de woonkamer en combineer dit met exotische houtsoorten als Sipo Mahonie.

Geometrisch vormen 

Zodra je voor deze stijl kiest, ontkom je er niet aan: geometrische vormen. Er zijn vele manieren om deze luxueuze vormen in je interieur te verwerken. Je kunt zoals de bovenste foto tegels of stenen gebruiken voor de muren, maar elegante accessoires doen het ook geweldig. Denk hierbij aan accessoires zoals hoekige spiegels met bijvoorbeeld een gouden randje.

Strakke lijnen en royaal meubilair

In de Art Deco trend scoren we niet met zoet en ‘liefjes‘. Strakke lijnen en robuust meubilair voeren de boventoon in het interieur. Niet teveel franjes en tierelantijntjes maar gestroomlijnde vormen. Hierbij zie je vaak meubilair als stoelen met ultra dunne, gouden poten en velours bedekking. Ook kun je in verlichting strakke lijnen doorvoeren, denk hierbij aan geometrische lampen.

Exotische stromingen

Je kunt diverse wegen inslaan met de Art Deco trend. Exotische invloeden zijn dan ook onderdeel van deze beweging. Maak bijvoorbeeld gebruik van tropische planten of een exotische dieren-print behang om deze invloeden door te voeren.

Klaar voor een ‘touch of Art Deco’ in je interieur? Check dan voor meer inspiratie ons bord op Pinterest: https://nl.pinterest.com/abhomestyling/throwback-thursday/art-deco-20/