Yes, weer een nieuwe #ThrowbackThursday op je scherm! Dit keer leggen we je zoveel mogelijk uit over de Mid-Century Modern stijl. De stijl komt uit de periode van 1945 tot ongeveer 1969. En als je de stijl in een quote vangt, omschrijft het zichzelf als “functionaliteit steelt de show!” Dat iets praktisch ooit nog eens in de buurt van sterallures komt…

Houd het simpel

Bij de Mid Century Modern stijl staan ‘simpel’ en ‘functioneel’ bovenaan het lijstje. Dit geldt ook voor de ruimte die je gebruikt in huis. Zorg voor een bepaalde focus en vermijd ‘rommelig’. In de tijd van deze stijl, waren de kamers vele malen kleiner. Daarom was het van belang om kamers ook multifunctioneel te gebruiken. Hierbij kun je denken aan de woonkeuken. Plaats een grote statement-dinertafel in de kamer en gebruik ‘m ook als gezellige zithoek om bij te kletsen!

Opvallende kleuren

Waar we je net het advies geven om ‘het simpel te houden’, mag je met de kleuren uitpakken. Hierbij kun je denken aan opvallende kleuren zoals bosbessen of citroen. De kleuren van toen gebruik je nu als statement-eyecatchers zoals een gele bak of knalroze stoel. Alert! Zorg er wél voor dat je de statement-kleuren combineert met zachte, gedempte kleuren zoals natuurtinten.

Creatief met materiaal

Glasvezel en multiplex zijn dé materialen die terugkomen in het meubilair van een Mid Century Modern stijl. Ben je iets minder van dit soort materiaal? Ga dan in ieder geval voor meubilair met geometrische vormen en strakke lijnen.

Terug naar de natuur

En last but not least: eenvoud = terug naar de natuur. Kies dus voor zachte, doorschijnende gordijnen zodat het daglicht goed de kamer binnenvalt (vooral als je niet gezegend bent met grote raampartijen). Wat materialen betreft ga je voor hout in combinatie met metaal en katoen. En ben vooral niet bang om buiten naar binnen te brengen door planten te plaatsen of opvallende kleuren groen te verwerken in je interieur.

Wat vind jij van de Mid Century Modern stijl? Voor meer inspiratie check je onze selectie op het ABHomeStyling Pinterest kanaal.