‘Global Essence’ – dat is één van de trends die komende herfst erg op komst is. Bij deze – wat vaag omschreven – trend, houd je jezelf bezig met interieur-invloeden van buitenaf. En met ‘buitenaf’ bedoelen we verder dan je eigen landje, misschien zelfs wel verder dan Europa. In dit lijstje geven we je tips hoe je de ‘Global Essence’ trend verwerkt in je interieur.

Authentiek en betekenisvol

Deze trend kenmerkt zichzelf door de termen ‘authenticiteit’ en ‘bijzondere verhalen’. Ga dus op ontdekkingstocht naar handgemaakte producten met een ‘diepere laag’. Hierbij kun je denken aan mooie, handgemaakte schalen van aardewerk, rieten manden, wandkleden of tapijten met een achterliggend verhaal. Dit kan bijvoorbeeld een duurzaam product zijn. Residence geeft een ABC’tje voor een ‘Green Living’ interieur, interessant om te checken.

Omarm het onvolmaakte

Misschien verbaast het je niets dat er een prachtige schoonheid schuil kan gaan in het onvolmaakte. Hiervoor is een Japanse filosofie bedacht: ‘Wabi Sabi’ – “vier de schoonheid van het onvolmaakte en accepteer dat dingen mooier worden naarmate de tijd verstrijkt.” Pak dus je meest prachtige, onvolmaakte vaas van je oma uit de kast en zet ‘m als een pronkstuk in de woonkamer. Het onvolmaakte combineer je het beste met natuurlijke elementen zoals rieten manden en aardewerk.

1001 nachten

Bij karakteristieke tapijten, wandkleden en handgemaakte schalen denken we al snel aan een semi ‘1001 nachten’ interieur. Ofwel: Midden-Oosten. Om deze stijl enegzins rustig te houden (want veel printen en kleuren kan wat druk ogen), combineer je de elementen met natuurlijke kleuren zoals beige, bruin of koper.

Benieuwd naar meer? Laat je dan inspireren door de afbeeldingen op ons Pinterest-kanaal.