De tijd is aangebroken: je gaat verhuizen. Je stort je in de rollercoaster van huisbezichtigingen en dan is daar hét moment: DIT is jouw droomhuis! Maar weet je wel zeker dat je er direct voor moet gaan…? Hier lees je wat je moet doen met ‘de eerste indruk’. 

De roze wolk

Je bent he-le-maal verliefd op een huis geworden. Het hoge plafond, de flinke raampartijen, de unieke keukentegeltjes en daarnaast bevindt het huis zich in een knus en lief wijkje. Het is gewoon helemaal je ding, je bent niet meer van de roze wolk af te krijgen! Alleen is tóch verstandig om even met beide voeten op de grond te komen. Want: hoe ver ligt het huis bij je werk vandaan? Is er een school dichtbij voor de kinderen of is er genoeg ruimte voor je golden retriever? Kijk ook naar de technische valkuilen: waar zit het addertje onder het gras? Denk er niet te makkelijk over en pak na de bezichtiging direct je eisen/wensenlijstje erbij en ga strepen; een prima realitycheck!

“Ik heb geen gevoel bij het huis”

Kijk, het kan natuurlijk ook andersom. Er is een potentieel huis, maar je voelt er nog niet zoveel bij, misschien wel helemaal niets. Je partner is daarentegen wel helemaal weg van het huis en ziet enorm veel kansen. Dit was bijvoorbeeld het geval bij Syteke en Roel. Wat doe je dan? Blaas het vooral niet direct af omdat het enkel en alleen gebaseerd is op je eerste indruk. Leer het huis kennen, fiets er een paar keer langs heen en bezoek voor een tweede keer het huis. Misschien was de eerste huisbezichtiging wel op een droevige, grijze dag en zat je niet lekker in je vel. Pak ook hier je eisen/wensenlijstje erbij en ga na of de negatieve eerste indruk makkelijk weg te wuiven is.