Eens in de zoveel tijd hebben we een leuk en bijzonder gesprek met een huiseigenaar. Ze vertellen ons alles over het hele proces van verhuizen en de bijkomende emoties en gedachtes. In deze rubriek delen we de meest essentiële verhuistips van de huiseigenaren. In dit artikel lees je een gouden tip van de huiseigenaren Ruud en Liesbeth.

Inspiratie opdoen en samen bezichtigen

Met opgroeiende kinderen kan een huis snel te klein voelen. Daarom zijn Ruud en Liesbeth vijf jaar geleden met hun vier kids verhuisd naar een heerlijk, ruime gezinswoning. Alleen was bijna alles in dit huis gedateerd, en dat brengt veel twijfels met zich mee. Toch zijn ze voor het huis gegaan, en dit heeft hen geholpen:

“Zet je verlegenheid aan de kant en kijk bij de buren ter inspiratie (wel even vragen natuurlijk). Dit helpt je om te zien ‘hoe het kan worden’.”

Daarnaast is het volgens Liesbeth verstandig om samen met je makelaar meerdere bezichtigingen in te plannen. Hij of zij heeft door ervaring veel verstand en inzicht in een huis. Dit helpt je om te ontdekken hoe je toekomstige huis jouw ‘thuis’ wordt.

Twijfels? Besteed het uit!

Liesbeth heeft ook een praktisch en eerlijk advies met betrekking tot grote veranderingen in je huis: “denk goed na wat je zelf kunt doen en wat je uitbesteedt. Als je twijfels hebt: laat het werk dan aan de professionals over. Bespreek met hen wat je ideeën zijn, teken het uit en laat je inspireren door de vakmensen. Je kunt wel een idee hebben, maar zij weten of het praktisch haalbaar is. Stel daarnaast je prioriteiten en bedenk wat de consequenties zijn van de veranderingen.”

Ben je benieuwd naar het volledige verhaal van Liesbeth en Ruud? Klik dan snel hier voor het uitgebreide artikel.