Eens in de zoveel tijd hebben we een leuk en bijzonder gesprek met een huiseigenaar. Ze vertellen ons alles over het hele proces van verhuizen en de bijkomende emoties en gedachtes. In deze rubriek delen we de meest essentiële verhuistips van de huiseigenaren. In dit artikel lees je een gouden tip (iets met gevoel en tekenen…) van de huiseigenaren Margreet en Jacques.

Een bosrijke omgeving

Een bosrijke omgeving en ‘alles op de begane grond’; dat waren de twee belangrijke eisen voor Margreet en Jacques voor hun nieuwe huis. En dat is gelukt! Alleen ging de verhuizing niet helemaal als gepland… Waarom? Dat lees je hier. Desondanks de twijfels en obstakels zijn er een paar dingen die Margreet absoluut adviseert naar aanleiding van hun ervaring, namelijk:

  1. Ga lekker tekenen!

Oké. Dit klinkt misschien een beetje bijzonder, maar het is veel minder spannend dan je denkt. Margreet gebruikte de plattegrond van het huis als hulpmiddel voor om het juiste inzicht te krijgen. “Ik tekende op de plattegrond waardoor het visueel werd voor mezelf”. Als je een beelddenker bent, kan dit de ideale oplossing zijn! En zo krijg je er ook meer gevoel bij, en dat brengt ons direct bij het volgende punt.

Handige tip van ons: op Roomstyler is het mogelijk om je eigen huis in te richten. Je voert alle afmetingen in en je creëert een 3D plan van jouw (toekomstige) huis. Het heeft vele functies en het is gratis!

  1. Het juiste gevoel

Dit bestempelt Margreet toch wel als belangrijkste tip: “je moet gevoel hebben voor het huis, dan zie je vanzelf de mogelijkheden.” Laat je niet leiden door wat anderen mensen van je beslissingen denken. Iedereen heeft wel een mening en ziet het anders voor zich. Laat het allemaal zelf berusten en maak een eigen start met wat je al weet over het huis en er mee kunt.

Ben je benieuwd naar de andere tips van huiseigenaren? Lees dan snel één van onze vorige artikelen eens terug! 🙂