Misschien ontmoedigt het je om tijdens de wintermaanden het huis te verkopen.  Je weet tenslotte dat iedereen bezig is met de sociale verplichtingen rond deze dagen (Sinterklaas, Kerst, O&N): heb je dan wel tijd voor een bezichtiging?! Maak je niet ongerust, wij hebben speciaal voor deze onzekere gedachten een voordelen-lijstje gemaakt. 

De voordelen

Om even de lucht te klaren: potentiële kopers ‘winkelen’ in elk seizoen. Het is bijvoorbeeld geen reële gedachte dat de meeste huizenkopers gezinnetjes zijn die alleen maar met de schoolvakanties op huizenjacht gaan. Nu je dit weet, gaan we direct door naar de voordelen.

 1. Minder concurrentie.

  Met minder huizen op de markt tijdens de wintermaanden, heb jij simpelweg gezegd meer de kans om op te vallen.

 2. Gemotiveerde kopers.

  Vaak zijn er meer potentiële kopers op huizenjacht tijdens de lente- en zomermaanden. Echter kan de potentiële koper in de winter een meer urgente reden hebben om een huis te kopen zoals het verhuizen voor een baan of een verandering in de financiële situatie.

 3. Meer vrije tijd.

  Misschien klinkt dit ietwat tegenstrijdig met ‘de drukke sociale verplichtingen’ van deze maand, maar juist tijdens deze drukke dagen nemen mensen meer vrije dagen op. En dat betekent meer tijd om eventueel een bezichtiging te plannen.

 4. Het is gezellig.

  Tijdens de wintermaanden maak je het in huis natuurlijk extra gezellig en knus. Als het goed is, is de potentiële koper niet van steen en is hij/zij meer gevoelig voor een prettige sfeer. Hierbij denk je aan een brandende houtkachel en de geur van warme chocomelk door het huis.

We hopen dat je onzekerheid door deze voordelen verdwenen zijn als sneeuw voor de zon! 😉 Kun je nog wel wat tips gebruiken tijdens het verkopen van je huis in de wintermaanden? Houd dan deze pagina goed in de gaten, er komt hierover een post online! Als je niet zolang kunt wachten, neem dan contact met ons op en wij geven je een passend advies.

huis verkopen tijdens wintermaanden