‘Het ruikt hier een beetje muf, vind je niet?” Ai! Dit is één van de opmerkingen die je ab-so-luut wilt voorkomen bij een huisbezichtiging. Echter stel je waarschijnlijk een huisbezichtiging bij jou thuis nog even uit. En dat is mooi, want dan heb je goed de tijd om je huis helemaal verkoop-proef te maken.

Welkom in de quarantaine rubriek: hierin delen we elke week een artikel met tips die je helemaal thuis kunt uitvoeren! Dit keer staat er op de planning: ‘onaangename geuren vermijden’. Zintuigen zijn nummer één als het gaat om prioriteiten stellen voor een huisbezichtiging. Je zintuigen bepalen (onbewust) je eerste indruk van een huis. Daarom kun je er maar het beste op een goede manier mee omgaan! Hierbij de tips op een rij om onaangename geuren te vermijden.

Accessoires en meubilair van stof

Hoe goed je ook je best doet om lekker te boenen in het huis, alsnog blijft er een ‘geurtje’ hangen. Als je dit ervaart, is het tijd om je meubilair en accessoires van stof even flink onder handen te nemen. In stof blijven namelijk geuren hangen in de draden. Geef je gordijnen, tapijt, vloerkleden en overig stoffen meubilair dus een grondige schoonmaakbeurt!

vrouw springt op bank van stof

Vervang de luchtfilters

Luchtfilters zijn niet per definitie de oplossing om geurtjes te verwijderen, maar ze verminderen het risico dat nieuwe geuren blijven hangen in je huis. Wanneer je de luchtfilters vervangt, is het misschien ook een idee om de ventilatieopeningen te checken voor een schoonmaakbeurt. Als je vuil of stof in de ventilatieopening opmerkt, is het een overweging waard om contact op te nemen met een specialist die dit voor je reinigt.

Reinig het sanitair

En dat is meer dan enkel en alleen een flinke chloor-schoonmaakbeurt. Het kan voorkomen dat er rioollucht uit een putje komt. Laat hier dan een specialist naar kijken om eventueel de leidingen lekker door te spoelen.

“Wat ruikt het hier lekker fris!”

Geen onaangename geuren in je huis? Geweldig! Geef de zintuigen dan even een extraatje door een subtiele, frisse geur toe te voegen aan bepaalde ruimtes. Denk hierbij aan het plaatsen van een geurkaars of geurdispenser in bijvoorbeeld de badkamer. Volgende week plaatsen we een artikel met tips voor lekkere geurkaarsen en meer!

Ruikt lekker geur zeepje

Heb jij nog een goede tip voor het verwijderen of voorkomen van onaangename geurtjes in het huis? Laat het ons dan weten!