Kleur is bepalend voor de verkoop van je huis. Voor elke ruimte in je huis is er een kleur die – volgens de laatste trends – het juiste positieve gevoel aanwakkert voor de potentiële koper. In het vorige artikel van deze rubriek lees je wat het voordeel is van je voordeur een nieuw en voornamelijk opvallend kleurtje geven. In dit artikel beschrijven we welke kleur een goede keuze is voor in de woonkamer.

Let’s get cozy!

Waarschijnlijk komen de woorden “minimalistisch”, “simpel” en voornamelijk “wit” in je brein op bij het kleuren van je woonkamer. Wij geven je een nieuw woord, namelijk: “cozy”. Sommige huisbewoners geven namelijk de voorkeur aan een lichte kleur grijs voor de verkoop, maar uit onderzoek blijkt dat de kleur grijs een gevoel oproept van negativiteit en saaiheid ten opzichte van andere kleuren. Dus: wit is een optie en beige is de voorkeur voor het gevoel van warmte en gezelligheid. Hieronder zie je wat voorbeelden:

Een thuisgevoel

Naast de kleuren die je op de muur verft, is het ook mogelijk om op andere manieren een thuisgevoel te creëren voor de potentiële koper. Hiervoor hebben we de volgende tips:

  • Zorg ervoor dat de kleur van je decoratie gezelligheid en warmte oproept;
  • Creëer een ‘wow-effect’ door opvallende maar toegankelijke kunstwerken op te hangen (dus vervang de familiefoto’s);
  • Een vloerkleed met een zacht textuur doet veel met een woonkamer, dit geldt ook voor kussentjes met een bohemian print;
  • Planten, planten, planten (laat het leven binnen 🙂 );
  • Schuif al je gordijnen opzij en laat het zonnetje maar naar binnen stralen! Vergeet vooral hierbij niet de kamer goed stoffen, dat zie je namelijk sneller in het volle licht.

Benieuwd naar cozy woonkamer plaatjes? Bekijk dan snel het nieuwe bord op ons Pinterest-kanaal.

beige muur met kat