Je huis verkopen in de winter onmogelijk? Nee hoor! In het artikel van vorige week lees je wat de voordelen zijn van je huis verkopen in de wintermaanden. Deze voordelen zijn goed voor je zelfvertrouwen, maar je hebt natuurlijk ook tips nodig hoe je de bezichtiging ‘winterproof’ maakt voor de potentiële kopers. En dat lees je hier.

Alles draait om sfeer

 • Wakker het vuurtje aan
  En dan bedoelen we natuurlijk het opstoken van je kachel. Niets is zo prettig om na een paar stappen in de kou binnen te komen in een warm en belachelijk huis. En tja, als het eenmaal lekker warm is in huis blijf je graag even hangen (en dat geeft weer een thuisgevoel). Win-win!
 • Winterse lekkernij(en)
  De gouden oude truc: bak een (appel)taart. Als er een heerlijke winterse lekkernij in de oven staat, betover je het huis met een verrukkelijke geur. Zet ook alvast een pannetje warme chocolademelk of glühwein op en de zintuigen zijn compleet aangewakkerd. P.S. zorg er wel voor dat je de potentiële koper ook daadwerkelijk een stuk taart of drankje kunt aanbieden, anders is het nogal een teleurstelling.
 • Classic FM
  Weer een belangrijk zintuigelijk element: achtergrondmuziek. Kies voor een ontspannen Spotify afspeellijst of radiokanalen zoals Classic FM. Hierdoor komt de potentiële in de mood en voelt hij of zij zich thuis. Wil je een extra sfeerelement toevoegen, dan is muziek uit een platenspeler de perfecte authentieke uitkomst.

De praktische zaken

 • Maak het pad vrij
  We weten nog niet hoe de winter precies verloopt, maar we mogen er rekening mee houden dat het in ieder geval gaat vriezen. Bestrooi het wandelpad naar de deur met zand of zout en schep eventueel sneeuw weg. Denk daarnaast aan de wandelpaden in je tuin, hier wilt de potentiële kijker waarschijnlijk ook een kijkje nemen.
 • Specifieke informatie met kaartjes
  Plaats kaartjes met informatie bij items in het huis die extra toelichting vereisen. Denk bijvoorbeeld aan een kaartje op een kroonluchter die in het huis blijft met de leeftijd erop of een kaartje bij de leuning van een steile keldertrap met de waarschuwing “pas op, steile keldertrap”.

Met deze tips maak jij een huisbezichtiging “winterproof” voor de potentiële koper. Kun je wel wat meer hulp gebruiken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij geven je graag een passend advies!