Kleur is bepalend voor de verkoop van je huis. Voor elke ruimte in je huis is er een kleur die – volgens de laatste trends – het juiste positieve gevoel aanwakkert voor de potentiële koper. Voor de slaapkamer is dit de kleur blauw. In deze post leggen we je uit hoe dat zit. 

Meeste slaapuurtjes

Wist je dat de kleur blauw voor de meeste slaapuurtjes zorgt in de slaapkamer? Dit blijkt uit een onderzoek van Travellodge Hotel. Hierna volgt de kleur geel en daarna groen. Psychologisch gezien associeren wij de kleur blauw met de lucht en water. Beide associaties geven een gevoel van rust, en dat is tenslotte wat we nodig hebben in de slaapkamer.

 

Andere tip: houd het neutraal

Kijk. Een slaapkamer is een ruimte die veel van ons zien als een intieme, persoonlijke plek. Het is dus van belang dat je het zo neutraal mogelijk houdt zodat de potentiële koper niet afgeleid wordt. En daar bedoelen we het volgende mee:

  • Geen knalroze dekbed maar ook niet de ‘his’ en ‘hers’ kussens: dit zijn teveel persoonlijke details. Ga eerder voor een linnen-dekbedovertrek, dit geeft een luxueus en hotel-achtig gevoel. En wil je dat gevoel nog meer aanwakkeren, dan zie je hier hoe je op een professionele manier je bed opmaakt zoals in een hotelkamer.
  • Hang de gordijnen wat hoger. Hierdoor creëer je het idee alsof de slaapkamer wat hoger is en geeft meer een ruimtelijk indruk.
  • Planten zijn he-le-maal welkom in de slaapkamer. Het geeft een frisse en natuurlijke vibe.

 

Ben je benieuwd naar meer inspirerende plaatsjes met blauwe slaapkamermuren? Kijk dan snel ons nieuwe Pinterest-bord op ons kanaal.